Välbesökt julmarknad

Igår var det julmarknade i Björknäskyrkan och scouterna hade ett eget bord där vi sålde hantverk, exempelvis stöpta ljus och disktrasor med scoutmotiv. Vi hade även ett pepparkakslotteri där varje lott består av en liten påse pepparkakor. Förstapriset var ett stort pepparkakshus, helt och hållet designat av scouterna (även om ledarna hjälpte till med montering och dekoration).

Pepparkakslotteribordet på julmarknaden

Både utanför och inuti kyrkan så erbjöds mat och fika. Utomhus så stod scoutkåren och gräddade varma mackor över kolbädd. Inomhus så stod församlingen för fika och mat i form av smörgåstårta och ett dignade överflöd av fikabröd.

Välbesökt julmarknad

Marknaden, som arrangerades samtidigt som en loppis i kyrkans uthyrda lokal, lockade många besökare och resultatet blev bra. Scoutkåren tjänade några tusen kronor, pengar som kommer att användas till inköp av nya element till scoutlokalen. Nya element är kanske inte det mest upphetsade man kan köpa men samtidigt är det något vi gärna lägger pengar på, dels för att minska kyrkans uppvärmningskostnader en smula och dels för att det tidigare år helt enkelt har varit lite kyligt i scoutlokalen under kalla vinterkvällar.