Kläder och utrustning

Scoutdräkten (skjorta eller tröja) är en viktig del av scoutlivet och symboliserar både gemenskap och variation. Gemenskapen kommer förstås från att alla har liknande klädsel och variationen kommer av att olika scoutförbund har olika sjalar, märken och dylikt.

Kläder

Det här gäller i vår kår:

  • Spårarscouter (8-9 år): Scouttröja. Finns både som t-tröja och som långärmad. Tröjorna kostar 140-200 kr beroende på modell.
  • Upptäckare (10-12 år) och tonåringar: Scoutskjorta. Skjortorna kostar 250-500 kr beroende på modell.
  • Tonåringar: De som är med i vår tonårspatrull brukar vilja utmärka sig med rosa snickarbyxor på läger och hajker.

Alla kläder köps till självkostnadspris. Kåren brukar beställa hem kläder en gång per termin för att slippa onödiga fraktkostnader. Kläder som då köps via kåren betalas via faktura.

Märken, utrustning och annat

Halsduk och märken får man av kåren i samband med terminsavslutningarna.

Undrar du över vilka märken som ska sitta var på skjortan? Stockholms scoutdistrikt har en fin illustration av var märken helst ska sitta på skjortan.

I samband med hajker och läger behöver scouten dessutom ryggsäck, liggunderlag, sovsäck och lämpliga kläder för utomhusbruk. Det är saker som oftast går att låna av bekanta eller familjemedlemmar till en början och sedan får man själv bestämma vad man vill investera i för egen del. Kåren har några liggunderlag och ryggsäckar att låna ut men ledare och andra scouter kan ha resurser att tillgå för den som behöver låna annat.