Kläder och utrustning

Scoutdräkten (skjorta eller tröja) är en viktig del av scoutlivet och symboliserar både gemenskap och variation. Gemenskapen kommer förstås från att alla har liknande klädsel och variationen kommer av att olika scoutförbund har olika sjalar, märken och dylikt.

Kläder

Det här gäller i vår kår:

  • Spårarscouter (8-9 år): Scouttröja. Finns både som t-tröja och som långärmad. Tröjorna kostar 190-250 kr beroende på modell (via länken hittar du även storleksguide).
  • Upptäckare (10-12 år) och tonåringar: Scoutskjorta. Skjortorna kostar 340-480 kr beroende på modell (via länken hittar du även storleksguide).
  • Tonåringar: De som är med i vår tonårspatrull brukar vilja utmärka sig med rosa snickarbyxor på läger och hajker.

Ibland har vi några skjortor och tröjor ”på lager”. Prata med någon av ledarna om du vill prova något.

Alla kläder köps till självkostnadspris. Kåren brukar beställa hem kläder en gång per termin för att slippa onödiga fraktkostnader. Kläder som då köps via kåren betalas via faktura.

Halsduken och märken

Halsduk och märken får man av kåren i samband med terminsavslutningarna.

På Scouternas hemsida finns information om alla märken och var de (helst) ska sitta på scoutskjortan.

Utrustning och annat

I samband med hajker och läger behöver scouten dessutom ryggsäck, liggunderlag, sovsäck och lämpliga kläder för utomhusbruk. Det är saker som oftast går att låna av bekanta eller familjemedlemmar till en början och sedan får man själv bestämma vad man vill investera i för egen del. Kåren har några liggunderlag och ryggsäckar att låna ut men ledare och andra scouter kan ha resurser att tillgå för den som behöver låna annat.