Vanliga frågor

Vilka aktiviteter är inplanerade för kommande termin?

Titta i vår kalender.

Kan man “prova på” för att se om det verkar roligt?

Givetvis. Vi träffas på måndagar kl. 18.30 under i princip hela skolterminerna (titta i kalendern för att se de exakt datumen) och det är bara att dyka upp.

Vad kostar det?

400 kr/år. Halva priset om man börjar på en vårtermin, vi tillämpar nämligen skolårskalender.

Vad ligger lokalerna?

Björknäskyrkan. Hur hittar jag dit?

Hur många barn är aktiva den här terminen?

Ungefär 20 st men vi växer gärna!

Hur anmäler man sitt barn?

Skicka in ett e-post via vår hemsida med kontaktuppgifter och personnummer och betala in termins/årsavgiften till Bankgiro 736-4318 PG 466215-1. Ni kan även skriva ut vårat anmälningsformulär och ta med det till någon av våra träffar.

Vad krävs i form av kläder och utrustning?

Scoutdräkten (skjorta eller tröja) är en viktig del av scoutlivet och symboliserar gemenskap och variation. Gemenskapen härrör givetvis från att alla har liknande klädsel och variationen kommer av att olika scoutförbund har olika sjalar, märken och dylikt.

Hos oss Björknäs har spårarscouter (8-9 år) scouttröja och övriga har scoutskjorta. Tröja/skjorta köps till självkostnadspris och beställs enklast via kåren (för att slippa onödiga fraktkostnader). T-tröjan kostar 125 kr och skjortan kostar 279-329 kr. Halsduk och märken får man av kåren.

I samband med hajker/läger behöver scouten dessutom ryggsäck, liggunderlag, sovsäck och lämpliga kläder för utomhusbruk. Det är saker som oftast går att låna av bekanta eller familjemedlemmar till en början och sedan får man själv bestämma vad man vill investera i för egen del. Kåren har för tillfället endast liggunderlag att låna ut men ledare och andra scouter kan ha resurser att tillgå för den som behöver låna.

Skriv ut artikel.