Superscout och människorspår

Igår drog scoutterminen igång på allvar! SuperscoutKvällen var tydligt uppdelad mellan spårare och upptäckare men båda grupperna fick uppdrag där man skulle hitta saker. Som en bonus hann spårarna även med ”super-scout-övningen”. Superscoutövningen är enkel och svårt på samma gång: Måla en bild av världens bästa scout. Hur är en bra scout? Vad kan en bra scout? Vad har en bra scout på sig? Låt kreativiteten flöda fritt!

Letar efter något i BjörknäsUpptäckarna har blivit fler den här hösten (ett par tidigare spårare har helt enkelt blivit äldre) och kvällen inleddes därför med en enkel övning för att lära sig lite mer om varandra. Alla delades upp i par och man skulle sedan intervjua varandra för att sedan berätta två sanningar och en lögn om den andra personen inför resten av gruppen. Gruppen skulle sedan gissa vad som var sant och vad som var falskt.

Diskuterar spår efter människorDärefter var det dags för kvällens huvudövning: Hitta spår efter människor i Björknäs centrum. Vad kan man utläsa ur inköpslistor, godispapper, lysrör, äppelskrutt, tidningar och annat som man hittar i diken, papperskorgar och containrar? Tillbaka i kyrkan så gick vi laget runt och alla fick välja ut något de hittat och berätta vad föremålet säger de.