Sommarläger 2019 – Prisma

När och var är lägret?

21-27 juli i Mohed (c:a 25 mil norr om Stockholm).

Vilka får åka med?

Alla som är 10 år eller äldre får följa med. Kontakta ledarna om du har barn som är 8-9 år och som vill följa med.

Vi planerar för att omkring fem scouter i åldern 10-12 och drygt fem scouter i åldern 13+ följer med. En begränsande faktor är dock att vi bara har en ledare, Mikael, som garanterat kan vara med hela lägret. Tanken är därför att Mikael är ledare för de yngre scouterna. De äldre, dvs. Kaessler-patrullen, kommer förhoppningsvis sköta sig själva under lägret. Två av scouterna i Kaessler, Ellen och Wimmo, är under terminerna även ledare för de yngre scouterna och kan därför, om det skulle behövas, hoppa in som extra ledare för de yngre scouterna några timmar här och där.

Kuriosa: Lägret kommer att ha 2000-3000 deltagare!

Hur fungerar det med anmälan?

Varje scout ska anmälas på https://anmalanprisma.se/deltagar-anmalan/k7939686 senast 15 april.

Sista datum för anmälan är 15 april. Det finns dock möjlighet att efteranmäla sig fram till 31 maj men då tillkommer en efteranmälningsavgift på 200 kr.

Vad kostar det?

Lägeravgiften är satt till 2000 kr. Detta inkluderar resa till och från lägret.

Avgiften kommer att betalas till kåren via faktura framåt slutet av terminen.

Vad kommer hända på lägret?

På lördagen (eller möjligtvis söndagen) reser vi till lägret. Förhoppningsvis på ett chartrat tåg bara för alla de scouter som ska till lägret!

På söndagen reser vi till lägerplatsen och gör oss hemmastadda. Kvällen avslutas med en mäktig invigning.

På måndagen, tisdagen och torsdagen börjar dagen med en morgonsamling som följs av ett dagsprogram som alla på lägret gör på förmiddagen. På eftermiddagen erbjuds en mängd olika spontanaktiviteter (ja, däribland bad!) och på kvällen hålls det flera mindre lägerbål på olika ställen på lägerområdet.

På onsdagen har vi en hjältedag med massor av spännande aktiviteter! Vi börjar och avslutar dagen vid stora scenen tillsammans!
På fredagen ser programmet ut ungefär som de andra ”vanliga” dagarna men vi avslutar tillsammans med en Gudstjänst följt av en scenshow.

På lördagen är det dags att dra sig hemåt. Men innan alla åker hinner vi givetvis med en rejäl avslutning tillsammans.

Nyfiken på hur det sett ut på tidigare läger (som dock hade mycket färre deltagare än vad Prisma kommer ha)? På http://www.nackasmu.se/rapport-fran-millianoctum, http://www.nackasmu.se/efter-lagret och http://www.nackasmu.se/lajk-bilder hittar ni berättelser och bilder från ett par tidigare läger och hajker.

Vem ska jag fråga om jag undrar något?

Kårens kontaktperson inför lägret är Mikael Svensson, 070-0029433.

Du kan också kontakta oss via kårens Facebook-sida eller vårt kontaktformulär.

Skriv ut artikel.