Scoutlägret Ringen 12

RINGEN -12, visst ska du också vara med?

I sommar kommer vi från Björknäs scoutkår åka på lägret Ringen 12. Lägret anordnas av ett antal kårer i Mälardalen och totalt beräknas 250-300 scouter, inkl. ledare, deltaga.

Närmare 300 scouter och ledare från Västerås, Enköping, Möklinta, Munktorp, Nacka, Sala, Östervåla, Harbo, Tärnsjö, Huddunge, Svenstavik och en norsk kår ska under 6 dagar leva lägerliv på SMU:s lägergård Norra Skräddartorp i Malingsbo-Klotenområdet i södra Dalarna.

Tema:

Fantasy eller Sagan om Ringen.

Boende och mat:

Scouter och ledare bor tillsammans i en by på lägerområdet, sover i tält och lagar mat och äter vid det kök som man byggt tillsammans.

Aktiviteter:

Det blir ett stort utbud av många olika aktiviteter t.ex. hantverk, lekar och roliga utmaningar.

Bad och andra fritidsaktiviteter finns det gott om tid för. Det finns många tillfällen att lära känna scouter från andra kårer under lägret.

Speciellt för Spårarscouter (de som är yngre än 10 år):

Ett sexdagars läger kan vara lite långt för de yngsta. Scoutkåren avgör om spårarna är med under hela lägertiden, eller om de är med onsdag-lördag. De fyra sista dagarna anpassar vi särskilt för de yngsta deltagarna 7-9 år.

Speciellt för tonåringar och ledare:

För tonårsscouter kommer ett särskilt tonårscafé att finnas och för ledarna kommer Den stegrande ponnyn att var öppet på kvällarna.

Fickpengar:

All mat och annat man behöver under lägerveckan ingår i lägeravgiften. Däremot kommer vi att ha en lägerinsamling så det kan vara bra att ha lite fickpengar med sig i låga valörer. För de äldre scouterna kommer det att finnas ett tonårscafé med en mindre kiosk kvällstid.

Datum:

För spårare (scouter yngre än 10 år): 1 aug. till 4 aug. (ons-lör v. 31).

Övriga scouter: 30 juli till 4 aug. (mån-lör v. 31).

Kostnad:

Omkring 700 600 kr för spårare och 900 800 kr för övriga.

OBS: Kostnad för resa till lägret tillkommer. Resekostnaden är ännu inte fastställd men gissningsvis handlar det om ett par hundralappar.

Sista anmälningsdatum:

3 juni.

OBS: även om sista anmälningsdag inte är förrän i början av juni så vill vi ha preliminärt besked från alla i god tid innan dess så att vi kan planera resan.

Lägrets hemsida:

http://sv-se.facebook.com/Ringen12

Plats:

Skräddartorp, Dalarna.

Adress till lägret:

Scoutens namn, Nacka SMU
Lägret RINGEN – 12
Norra Skräddartorp, Nyfors
771 00 Ludvika

Telefonnummer i nödfall:

0240-330 30. Detta nummer kan dock endast användas för att lämna meddelanden, skicka hellre ett SMS till er lokala ledare.

Att ringa till en mobil uppe på Skräddartorp är svårt på grund av dålig täckning.