Rapport från Nyckelviken

Tack till alla föräldrar och scouter som gjorde vår kombinerande familjedag och SMU-högtid till en sådan succé. Det regnade inte, alla blev mätta (ingen har i alla fall sagt motstatsen), halsdukar delades ut, scoutlöften avlades och många lekar lektes.

I väntan på grillglöd, och för att mota bort den kyliga vårluften, så fanns det givetvis tid för en del härliga lekar. Till vänster syns Ynk och Monster (vilket visade sig vara en lek som lockar fram stort engagemang från både ledare, scouter och föräldrar). Till höger syns kedjekull.

Den viktigaste delen av dagen var att vi hälsade ett par nya scouter välkomna in i vår gemenskap. Halsdukar och SMU-söljor delades ut och scouthälsningen demonstrerades. Dessutom avlade ett par av scouterna scoutlöftet. Detta innebär att man lovar att, efter bästa förmåga, följa scoutlagen. Även om det kan vara lite nervöst att ställa sig upp inför gruppen och avlägga detta löfte så är det samtidigt lite spännande och roligt, vilket väl bilden nedan visar…

Avslutningsvis två bilder från den (ganska rökiga) grillen: hamburgare, pinnbröd och folie-grillad banan.

/Mikael

PS. Angående tröjorna som skulle ha delats ut: Även om det, lyckligtvis, inte regnade igår så var det ganska kyligt. Att prova tröjor kändes därför inte riktigt på sin plats men tröjorna har i alla fall levererats till kyrkan. Tyvärr blev det storlek 152/158, vilket troligtvis är för stort för de flesta som behöver tröja, men vi får helt enkelt se när de provas ut. Är de för stora så returneras de och så beställer vi de rätta storlekarna till sommaren istället.