Pyssel inför julmarknaden

Scout vid pysselbordI måndags stod det Ljusretur på programmet och planen var att smälta ner gamla ljus och göra nya men istället så blev det klassisk ljusstöpning och modern disktrasedesign. Tidigare år har vi gjort blockljus men de har inte sålt så bra och därför satsar vi i år på mer säkra kort, exempelvis då handmålade disktrasor och handstöpta ljus. Gemensamt för allt är att det är bra förbrukningsvaror.

LjusstöpningPyssel kan sysselsätta många scouter en  hel kväll men en del är också mer rastlösa och som omväxling framåt slutet av kvällen så gick ett par av oss ut och körde två lekar:

  • Den utspridda viskleken är en minnesövning precis som den vanliga viskleken men med den extra ingrediensen att man ska stå i en så stor ring att man många gå en bit för att kunna skicka meddelandet vidare. För varje omgång så görs ringen större och större tills dessa att man står utspridda runt ett hus eller parkeringsplats. I måndag så spred vi ut oss i en ring från kyrktrappan, ner och runt parkeringen och sedan tillbaka upp till kyrktrappen igen.
  • Omvänd kurragömma har vi tidigare kört inomhus men den här gången var vi alltså utomhus. Leken går till så här: En person gömmer sig någonstans på tomten medan övriga lekdeltagare går in och väntar en halv minut eller så. Därefter är det dags att gå ut och leta efter den som gömt sig. När man hittat personen så ska man dock inte avslöja platsen utan man ska själv i tysthet gömma sig på samma plats. Den som sist kommer till gömslet är den som får gömma sig nästa omgång.