Pepparkaksbak

IMG_5455I måndags bakades det pepparkakor. Det pysslades även med annat men pepparkakorna var det som engagerade flest. På den (ö)kända frågan om hur mycket pepparkaksdeg som åts upp så har vi inget bra svar men det fanns i alla fall fall mer deg än vad som gick åt. Däremot vågar vi påstå att om man ska få ut 900 pepparkakor ur en trippelsats av Tant Harriets pepparkaksdeg så måste man kavla väldigt tunt och använda väldigt små pepparkaksformar. Åtskilliga hundra pepparkakor blev det i alla fall och alla är nu förpackade i små påsar, redo att säljas som lotter i pepparkakslotteriet på lördag.

Det fixades även pepparkakshus, eller pepparkakskonstruktioner kanske man ska kalla det. Två byggnader och en fågel designades förra måndagen och nu var det dags att kavla och skära ut delarna. Tyvärr fanns det inte tid att sätta ihop och dekorera dessa verk men vi ledare får göra vårat bästa för att hinna fixa detta till på lördag. Vi hoppas vi kan göra scouternas visioner rättvisa 🙂

IMG_5466Vid sidan av pepparkakor så lagades även scoutkola. En av de bästa sakerna med scouting är att både barn och vuxna lär sig genom att göra. Vi lärde oss till exempel att gladpack mer eller mindre smälter om man häller ut varm kola över den. Klokare är därför att använda bakplåtspapper.

/Ledarna

PS. Tack alla ni som tog med egna kavlar hemifrån. Vi fick till och med ett överskott eftersom ett par glömdes kvar.