Inför nästa termin

Snön yrTack till alla som var med på avslutningen och gjorde familjen Olsson till en succé.

Här kommer lite information om både närtid och framtid.

Adventsfika 9 dec.

Lördag 9 dec är det adventsfika i kyrkan kl. 11-14 (julkonsert kl 12). Kåren kommer sälja varma mackor för att få in lite extrapengar till kårkassan.

Björknäskyrkan hälsar er alla varmt välkomna på adventsfika.

Nästa termin.

Glada ledare i rosa-blått kökSpårarna har bland annat sagt att de vill ta knivmärket, vilket ju vi ledare tycker är en utmärkt idé inför hajk och läger. Upptäckarna verkar väldigt sugna på att göra mat över öppen eld (vilket också ger oss möjlighet att öva på att använda kniv, yxa och såg på säkert sätt). Vi ledare har även egna förslag, exempelvis att scouterna ska planera en egen hajk, att scouterna ska göra några av övningarna i Scouternas aktivitetspaket Free Being Me och att scouterna ska bli bättre på första hjälpen.

Om vi gör någon sorts första hjälpen-övning för scouterna så verkar det finnas visst intresse bland föräldrar att göra något liknande. Vi återkommer med information utifall detta skulle bli aktuellt.

Märken.

Frågan om var märken ska sättas kom upp i måndags och på Scouterna Stockholm finns en beskrivning på var märken bör sättas på skjortan. De som inte har skjorta kan sätta märken på halsduken istället.

Kortspel på lägerNästa sommar.

Angående hajk eller läger framåt sommaren: Av de föräldrar som var med på mötet så var det mest intressant med något kortare (runt 3-4 övernattningar) i början av sommaren. Inget är dock bestämt och vi tar gärna emot synpunkter från alla.

Fler scouter.

Vi tror att vi kan ta emot ytterligare ett eller två barn till våren, så om ni känner någon som vill pröva på scouting hos oss så är det bara att höra av sig.

Till sist.

God Jul och Gott Nytt År!

Vårterminen börjar i slutet av januari eller början av februari. Den 29 januari är ingen vild gissning.

Vi ses.

Mvh. ledarna