Efter lägret

På gotlandsfärjanVad hände på lägret? Naturligtvis hände det en hel del, så här kan vi bara ta upp en liten del av allt, men någonstans måste man ju börja!

Vi börjar med faktumet att lägret var på Gotland! På Gotland! Långt borta från föräldrar, syskon och Pokemon-gym! Efter ett par timmar på båten och ytterligaren en dryg timme på en buss så var vi framme i Grötlingbo på södra Gotland. Kårpackningen hade fraktats dit ett par dagar tidigare.

Så hur bor man på ett läger? I tält, naturligtvis. Är man Kaessler så tar man dessutom med solstolar 🙂

Solstolar och tält på Magnifik

Ett roligt inslag på lägret som vi inte prövat på tidigare, och som visade sig vara uppskattat bland våra tonåringar, var att alla tonåringarna lagade mat tillsammans i stora matlag. För oss som är en liten kår så innebar detta att mycket mer mat skulle lagas men man behöver å andra sidan inte laga mat lika ofta. Det satte också lite extra press på att inte bli sen med maten, eller på att inte glömma bort allergiker och veganer i de andra kårerna!

Glada ledare i rosa-blått kökMedan tonåringarna i Kaessler bodde i ”tonårsbyn” så höll spårare och upptäckare, Lill-Knorrarna och Knorrarna, till på den stora ängen i ett underbart rosa-turkost kök fullt med glada scouter och scoutledare. Deras kök var perfekt för mysigt kvällsfika efter lägerbålen! Här till höger ser vi hur chokladbollar förbereds. Naturligtvis rullade i blått och rosa pärlsocker.

 

Hissa upp sig i blockPå dagarna så var det olika dagsprogram som gällde. På Jag-dagen så gick allt ut på att utmana sig själv. Exempelvis kunde man testa att hitta upp sig själv i med block och talja. Man kunde också pröva att gå på lina, lösa chiffer, lasta livlina, spika, rita porträtt, memorera figurer och mycket annat.

På Vi-dagen så vi på naturvandring runt lägerområdet. På olika stationer längs vägen så skulle patrullerna lösa problem som bara kunde lösas om man samarbetade.

Ko i hagenDet mest ambitösa projektet var nog ändå Samhälle-dagen då hela lägret hjälptes åt att bygga en gärdsgård kring en liten kohage. I slutet av lägret så kom bonden från granngården förbi och släppte ut ett par kor i hagen! Det är faktiskt ganska imponerade var barn mellan 8 och 12 år kan åstadkomma om de bara har rätt inställning, rätt utrustning och rätt vägledning.

Kramring på MagnifikTack till alla som hjälpte till att göra lägret till en succé! Vi ses i höst.