Vad hände på Wild Scouts?

Nu är det en vecka sedan vi var på Wild Scouts-spårningen på Parken Zoo i Eskilstuna, och i bloggvärlden är ju en vecka samma sak som en evighet. Trots att detta nu med andra ord är gamla nyheter så tänker jag dela med mig av lite bilder som togs under hajken.

Först och främst hade alla scouterna, så vitt jag hört, väldigt roligt under hajken/spårningen. En viktig orsak till detta var dels att det var en spårning på en djurpark full med exotiska djur och dels att vädret var fantastiskt bra. Framåt kvällen mulnade det till lite men regnet, som värderprognoserna varnat för, kom lyckligtvis aldrig!

Upplägget på hajken var så här: först ett antal stationer på olika platser i djurparken, därefter fri tid fram till att parken stängde och därefter tältövernattning på en scoutgård i närheten.

På en av de första stationerna skulle scouterna placera ett antal bilder på en groda i olika ”tillväxtfaser” (ägg, yngel etc.) och detta var (självklart!) en enkel uppgift. I och med att uppgiften löstes snabbt så fanns det tid över för att samla bonuspoäng genom att visa hur grodor hoppar:

Mellan stationerna fanns det tid för lite ”replek”…

…getmatning…

…och bara allmänt snack om än det ena och än det andra:

Efter spårningen fanns det som sagt tid över för att själva vandra runt i parken och man kan inte säga annat än att det finns gott om apor på Parken Zoo.

När parken stängde vid 17-tiden så begav vi (spårar- och upptäckarscouterna) oss av till lägerplatsen där tonåringarna redan hade satt upp de båda tälten. Eftersom tonårningarn fixat tälten så återstod det för oss andra att fixa maten. Vad bjöds det på för delikat anrättning ute i skogen den här lördagen? Jo, pasta med tomat- och svampsås.

Tyvärr upptäckte vi ganska snabbt att de som packade kårpackningen (dvs. jag och en till) inte riktigt hade full koll på vad som behövs för att laga pasta i vildmarken. Exempelvis hade vi (jag?) glömt att packa ner tändstickor och pastaslev! Nåja, lyckligtvis var vi inte den enda kåren på lägerplatsen och vi fick snabbt tag på lite tändstickor. Pastaslev däremot behövde vi inte låna – vi hade ju vår stora grilltång:

Vi var tjugo personer som skulle äta men de flesta var var barn så trodde vi att det skulle bli en hel del mat över eftersom receptets portioner var anpassade för vuxna. All mat gick åt. Lärdom: man blir hungrig efter en dag på djurpark =)

Mellan mdidagen och lägerbålet fanns tid att utforska omgivningarna:

Nu har jag tyvärr inga (bra) bilder från lägerbålet men det bjöda på sång, lägerrop, gåtor och dans. Efter lägerbålet tänkte några av oss lite äldre sätta oss och mysa inne i scoutstugan fanns tältplatsen men tyvärr visade det sig att den saknade både belysning och stormlyktor. Mycket låg mysfaktor. Stugmys ersattes av promenad i mörkret och (viskande?) småprat i tälten.

På söndagsmorgonen så gick det så snabbt att packa ihop att vi hann iväg, och hem, redan innan lunch! Sista bilden är därför från frukosten. Vid sidan av den klassiska lägerfrukosten, havregrynsgröt, serverades även prickig-korv-mackor och O’boy.

/Mikael