Åldersgrupper

Spårarscout (8-9 år)

Är du 8-9 år gammal är du välkommen att börja som Spårarscout (kallades tidigare för Nying). Där får man lära sig grunderna inom scouting. Bland annat få du då lära dig knopar, hur man hanterar vissa verktyg, hur man hanterar eld, allemansrätt, enkel sjukvård och mycket annat.

Spårarscouterna och upptäckarscouterna har gemensamma möten och träffas måndagar 18.30-20.00.

Upptäckarscouter (10-12 år)

Är du 10-12 är du välkommen som Upptäckarscout (kallades tidigare bara Scout). Där får du lära dig att använda dina kunskaper till svårare uppgifter och även utveckla grunderna/fördjupa den kunskap som du lärt dig som spårarscout. Bland annat till kluriga spårningar, samarbetsövningar m.m.

Spårarscouterna och upptäckarscouterna har gemensamma möten och träffas måndagar 18.30-20.00.

Äventyrarscout (tonår)

Är du 13-18 är du mkt välkommen till vår tonårsscoutgrupp, eller Äventyrarscout/Utmanarscout som det också heter. Där får du en chans att, först och främst, koppla av bland goda vänner, umgås och ha kul, men även utveckla dina scoutkunskaper ytterligare och visa vad du går för. Hajker och läger ger en större utmaning samtidigt som det är en plats att få vänner för livet.

Tonårsscouterna träffas varannan onsdag 19.00-21.00. Oftast träffas de i scoutstugan men man vet aldrig…

Roverscout (över 18 år)

Är du 18-25 är det Roverscout som gäller. Avancerad scouting eller bara umgås med vänner. För tillfället finns ingen sådan grupp hos oss men om intresse finns så går det alltid att starta en.