Sol på Skansen

Varmkorv, djur, tävling, sol och scouter – fem viktiga ingredienser för en lyckad dag. Vår familjedag på Skansen lockade visserligen bara två familjer men vem bryr sig om uppslutningen en vacker dag som denna!? Dagen inleddes vid tiotiden då tiotalet glada och soltörstande människor samlades vid Skansens grindar.

På programmet stod poängjakt och varmkorv. För de som inte har full koll på vad en poängjakt innebär så kan jag berätta att det är mycket enkelt: man får en lista med saker eller aktiviteter som ska fotograferas och beroende på svårighetsgraden så får många olika många poäng för fotografierna. Lagen får själva bestämma vilka poäng man vill försöka plocka och i vilken ordning. Dagens poängjakt på Skansen omfattade bland annat att fotografera ett paraply, en mänsklig pyramid på Solidenscenen, ett träd som man måste vara tre personer för att nå runt, en balettdansös, ett ylande djur, en randig halsduk, någon som  har släkt i Italien, ett dubbelt halvslag och någon som klappar ett djur.

Balettdansös på Skansen

Två lag skapades: ledarna mot familjerna. Familjelaget hade därmed ett numerärt övertag men skulle detta kunna kompensera för ledarnas ofantliga kunskaper om pyramidbygge och trädkramande? När vi framåt lunchtid samlades vid Solidens scen så visade det sig att det numerära överläget visade sig svårslaget – ledarlaget fick nöja sig med drygt 240 poäng medan familjelaget samlade ihop över 260 poäng. Vi ledare bugar oss inför denna prestation.

Vi njuter av solen

När poängjakten var avslutad och vi kände hur vårsolen värmde upp våra vinterbleka ansikten så sjönk tempot och vi hamnade alla i någon form av ”sol-koma”. Varmkorv åts med god aptit och om jag tror bestämt rekordet på sju korvar sattes av någon de yngsta. Och det kan man ju förstå: vårsolen och all den friska luften satte verkligen igång aptiten. Mätta och belåtna så avslutade vi sedan dagen strax innan två. Man kunde i och för sig ha stannat kvar och tittat på när sälarna och aporna matades men en atmosfär av lugn och ro hade infunnit sig och vi kände alla att det var dags att avrunda dagen.

/Mikael

PS. Imorgon är det scoutträff som vanligt, men riktigt som vanligt blir det inte eftersom det är tonårsgruppen som har hand om programmet denna gång. Jag ser fram emot tokigheter och skojigheter. Den här veckan slutade bra och nästa vecka kommer att börja bra. Vi ses imorgon kväll.