Patruller, hajk och läger

Redan innan scoutterminen drar igång så skulle vi vilja berätta om några viktiga saker på är på gång.

Patruller under våren

För att ge både nya och gamla scouter goda möjligheter att växa så kommer vi den här våren att var lite tydligare med gruppindelningarna. Det kommer bli färre träffar då alla mellan 8 och 12 gör saker tillsammans. Istället kommer vi fokusera mer på de patrullerna. En patrull är en grupp av 4-8 scouter som alltid håller ihop. Patrullerna har bestämts av ledarna och tanken är att scouterna i varje patrull är utvalda för att passa bra ihop och för att komplettera varandra.

Hajk

För er som är nya: En hajk är vanligtvis en två-dagars-utflykt där vi sover i vindskydd, tält eller stuga.

Vi har ännu inte börjat planera hajken men tanken är att vara nära Nacka eller Värmdö. Vi skulle behöva hjälp från scouter och föräldrar för att välja en helg som kan passa bra.

Tanken är att hajken ska vara öppen för alla våra scouter, från 8 år och uppåt. Flera kvällar under våren kommer handla om sådant som är bra att kunna på en hajk, eller ett läger för den delen.

Läger

För er som är nya: På läger träffas hundratals, eller kanske tusentals, scouter i (nästan) en vecka för att ha kul tillsammans. Vi bor i tält, lagar mat utan elspis, är ute i naturen, leker och har roligt.

Årets mål är att åka på Equmenias riksläger Prisma 2019.

Lite snabba fakta om detta läger:

  • 21-27 juli.
  • Förhoppningsvis inte mer än 2000 kr/person.
  • Alla som är 10 år eller äldre får följa med. Kontakta ledarna om du har barn som är 8-9 år och som vill följa med.
  • Hålls i Mohed, c:a 25 mil norr om Stockholm. Troligtvis åker vi tåg dit och hem.

Mer information finns på https://prisma2019.se/.