Nu drar terminen igång

Scoutledare ler utan att titta upp från kepsenHar sommaren varit bra? Ännu har sommaren inte övergett oss och vi har fortfarande varma och sköna dagar kvar innan hösten är här. Med hösten kommer också en ny termin på scouterna och planeringen är i det närmaste klar. Här följer lite datum som är spikade:

Onsdagen den 28 augusti inleds terminen för tonårsscouterna och som vanligt är det 19 till 21 i Björknäskyrkan som gäller.

Måndagen den 2 september inleds terminen för spårare (8-9 år) och upptäckare (10-12 år). Som vanligt är tiden 18.30 till 20.00 och som vanligt är det i Björknäskyrkan vi håller till.

Scout i rosa jacka på gräsmattaKalendariet för båda grupperna kommer finnas på kalendersidan som vanligt. Tonårskvällarna är markerade med ”Tonår” och övriga kvällar är för de yngre scouterna. Än så länge bara är de först fyra träffarna som är inlagda för de yngre scouterna men inom kort kommer hela programmet finnas tillgängligt. Genom att ladda ner programmet i ICS-format så kan ni lägga in programmet i era mobiltelefoner.

Vi vill redan nu göra lite reklam för höstens hajk den 12-13 oktober, som är förlagd till en friluftsgård i Tullinge. Hajken kommer att hållas i anslutning till Kämpaleken. Detta innebär att första halva av hajken kommer att bestå av tävlingar mot andra kårer och halva halvan kommer att bestå av egna påhitt med bara vi från Björknäs. Observera att hajken enbart är för de yngre scouterna (8-12 år).