Ledarna ger sig ut på spårning

IMG_20170503_200107893_HDRI onsdags var det dags igen, dags för oss ledare att gå runt på en spårning som scouterna själva satt ihop. Förväntningarna var förstås höga, dels för att Kaessler gjorde bra ifrån sig på Tunnelbanejakten (4:e plats i sin årsgrupp, bara ett par ynka poäng från pallplats) och dels för att de är fler än förra gången de gjorde en spårning åt oss ledare.

Så hur gick det? Redan från början förstod vi att våra kära scouter hade lagt ner lite extra energi i den här spårningen eftersom de var sminkade som spöken. Tyvärr har vi inga bilder på detta men det var mycket snyggt.

IMG_20170503_192224705Vi började med att bygga en liten båt av skräp vi skulle hitta vid Boobadet. På bilden ser ni att vi försökta sätta ett foliesegel på vår lilla farkost men det gjorde tyvärr bara att den kapsejsade. Tur att vi testade båten innan vi skickade iväg den!

Därefter letade vi efter linjaler i buskar, fiskade upp äpplen ut hinkar och löste chiffer. Ni vet, fullt normala saker vi gör här på scouterna.

Spårningen fortsatte mot nya höjder när vi därefter begav oss upp mot utsiktspunkten i närheten.

IMAGE_6229415På vägen dit hittade vi en sprakande brasa, och lyckligtvis hade ledarna med sig marshmallows (”alltid redo”). Vid brasan så körde vi 20 Frågor för att lista ut vilka personer som scouterna tänkte på (Margaret Thatcher, Hans Rosling och Michael Jackson).

Efter lite gymnastikövningar, Händer Och Fötter och Mänskliga Skulpturer, så fick till belöningen för allas hårda arbete: Hembakade kakor!