Laga tillsammans

Gårdagens scoutkväll bjöd på vackert väder och god fruktsallad. Kvällens aktivitet var samarbetsmatlagning: man arbetar parvis med att skala och skära frukt. Eftersom detta i sig inte är svårt så ökade vi svårighetsgraden genom att man bara tillåts använda två av parets fyra händer (en högerhand och en vänsterhand binds ihop). Från början hade dessutom alla par två av sina ben ihopbundna men det visade sig vara en allt för jobbig begränsning och framåt kvällens slut var (tyvärr?) andelen ihopbundna ben ganska låg. Reglen om att bara en i varje par fick prata var också notoriskt svår att hålla.

Några scouter klagade också på att vi ledare var ”elaka och jobbiga” eftersom vi själva varken var ihopbundna eller hjälpte till med fruktskärandet. Nej, vi hjälpte inte till så mycket men det behövdes knappast heller. Nej, från början var vi inte ihopbundna men för att föregå med gott exempel (för att visa att det visst inte var jobbigt att arbeta parvis på detta sätt) så band Mikael och Anna ihop sig. Resultatet blev ett mycket tjusigt hackat äpple.

Eftersom vi var ute i kvällssolen så fanns det inte så många plana ytor att använda som bord men detta löste en del par smidigt genom att lägga sig på stenhällarna eller ställa sig bredvid verandan. Smart.

Avslutningsvis så slängde vi ihop lite pinnbröd, men smör och marmelad, samtidigt som vi delade ut anmälningsblanketten till sommarens scoutläger.