Korvgrillning hos Kilsvikens båtklubb

Nu på lördag, 10 okt, ska vi tjäna pengar till kåren genom att grilla korv vid Kilsvikens Båtklubb på Djurgårdsvägen. Närmaste busshållplats är Ångbåtsvägen, men det är en bit att gå från hållplatsen till båtklubben.

Tid och plats

Vi samlas vid båtklubben kl. 9:00 den 10 okt.

Ansvar och arbetsuppgifter

  • Agnes: Vara på plats den 10:e. Handla det som står på inköpslistan och transportera detta till båtklubben. Koka äggen.
  • Anna: Baka 2 grova limpor (lämna bröden till någon som ska vara på plats).
  • Astrid: Vara på plats den 10:e.
  • Ellen: Baka 2 grova limpor (lämna bröden till någon som ska vara på plats).
  • Linnea: Baka 35 kanel- eller kardemummabullar (lämna bröden till någon som ska vara på plats).
  • Martin: Baka 1-2 grova limpor (lämna bröden till någon som ska vara på plats).
  • Matilda: Vara på plats den 10:e.
  • Mikael: Vara på plats den 10:e. Ta med äggdelare.
  • Rebecka: Vara på plats den 10:e. Baka 35 kanel- eller kardemummabullar.
  • Wimmo: Vara på plats den 10:e.
  • Ylva: Vara på plats den 10:e.

Exempel på personer som man kan lämna bröd/bullar till:

Inköpslista

  • 3 liter mjölk (till kaffe)
  • 1 liten ost
  • ca. 20 skivor skinka
  • 1 litet paket Bregott (el. likn.)
  • 1 tub kaviar
  • ca. 120 grillkorvar
  • ca. 60 ljusa korvbröd
  • ca. 60 grova korvbröd
  • ca. 1½ kg ketchup
  • ca. 500 g senap
  • 1 burk rostad lök
  • 1 liten burk räksallad
  • 30 ägg (glöm inte att koka också)
  • 1 paket fryst dill
  • 2 paket bryggkaffe
  • ca. 50 servetter

Saker vi, enligt båtklubben, inte behöver ta med oss själva: Kaffemuggar, papperstallrikar, grillkol och ”lite andra grejer” (vad nu det är…).

Utrustningslista

Dessa saker ska hämtas från kyrkan (grejerna som står inom parentes är praktiska men inte nödvändiga):

  • 1 osthyvel
  • 1 brödkniv
  • 2 smörknivar
  • 2-3 skärbrädor
  • 1-2 disktrasor
  • 1-2 tillbringare
  • 1 dunk saft
  • 1 grilltång
  • (1 grillgaffel)
  • 1-2 par arbetshandskar
  • Tändvätska
  • Tändstickor
  • Brandsläckare
  • Brandfilt
  • Papper och penna för att skriva upp vad som går åt
  • (Första hjälpen-kudde, om någon bränner eller skär sig)
  • (Hajkbricka)
  • (Tändstål)
  • (Vattenkokare)
  • (Reklambroschyrer för Scouterna)

Vad vi ska tänka på

Erfarenheter från i våras:

  • Förbered grillningen i god tid. Det tar tid att få till glöd.
  • Börja direkt med att bre mackor och koka kaffe.
  • Det ska alltid finnas någon vid grillen/serveringsbordet.
  • Städa så mycket som möjligt, så snart som möjligt, för att det ska gå snabbt att plocka ihop på slutet.
  • Tänd grillen en bit från maten (mackor och bullar) så att det inte kommer aska på det som ska ätas.
  • Ha alltid korv på grillen. Det är bättre att ett par blir vidbrända än att gästerna får vänta.
  • Mackor går i praktiken bara åt fram till att vi börjar grilla korv.
  • Vårens försäljningssiffror:
    • 123 koppar kaffe
    • 96 grillade korvar
    • 65 äggmackor
    • 48 bullar
    • 36 glas saft
    • 20 ost- och skinkmackor