Klädsim på måndag

Nu på måndag ska vi vara vid Glasbrukssjön och bada. Med kläder på.

Det är samling kl. 18.30 nere vid bryggan vid Glasbrukssjön. Vi kommer att vara kvar vid sjön hela tiden, så föräldrar som hämtar efteråt (vid 20-tiden) måste komma ihåg att åka till sjön istället för kyrkan.

Om man inte kan/hinner ta sig dit till 18.30 så vill vi att man berättar det i förväg. Vi kommer då att se till så att man kan få skjuts från Björknäskyrkan, men då måste man vara vid kyrkan redan 18.15.

Vad?

Att ta med:

  • Ombyteskläder. Om man vill så får man gärna pröva att bada även med skor/sandaler/strumpor.
  • Badlakan.
  • Vi rekommenderar att man har med sig vattentåliga sandaler/skor, som sitter på ordentligt, så att man inte behöver oroa sig för att trampa på något vasst i vattnet.

Tips: Om man har långt hår bör man sätta upp det i en tofs så att man inte får hår i ansiktet när man plaskar runt i vattnet.

Framåt slutet av kvällen kommer vi tända en eld så att man kan värma sig.

Var?

Vet du inte var Glasbrukssjön ligger? Svaret finns på http://kartor.eniro.se/m/Oqcop.

Att ta sig till sjön:

  • Med bil är det enklast att åka till parkeringen på Sjöängsvägen. Därefter följer man en stig ner till sjön (tar ett par minuter att gå).
  • Med buss åker man lämpligen till Nämdöstigen. Därefter går man längs Sjöängsvägen och viker av på stigen ner till sjön. Från busshållplatsen tar det ca. 15 minuter att gå.
  • Det går även att komma ”från andra hållet” genom att åka ner på Talluddsvägen vid Björknäs och sedan åka ända fram till sjön genom att svänga av på Glasbruksvägen. Därefter går man en stig som följer sjön och som slutar vid bryggan. Detta är nog det bästa alternativet för de som vanligtvis cyklar till kyrkan.