Kaessler letar sig ner till Tollare

I onsdags möttes Kaessler av det här meddelandet när de dök upp vid kyrkan:

Hej Kaessler. Dags för en skogspromenad. Vänta till 19:10, utifall att någon är sen, och gör sedan så här:
1. Ta rosa ryggsäcken och kolla så att den innehåller tändstickor, två knivar och en massa kåsor. Ni behöver också en tunn slana som är sisådär två meter lång, och en dunk vatten utifall ni blir törstiga.
2. Skicka ett SMS eller FB-meddelande till Mikael (070 0029433) och säg att ni är på väg.
3. Bege er mot Björknässkolan.

IMG_20170515_182358514Som svar på nu-är-vi-på-väg-meddelandet fick de detta:

Hej Kaessler. På den lilla gräsplätten mellan dagiset, bussgaraget, bostadsområdet och motorvägen finns en ensam en. Instruktioner finns vid dess rot.

Följande instruktioner hittades vid enen:

Hej Kaessler. Fortsätt mot Björknässkolan. Följ gångvägen väster om skolan (just nu är det vägarbete här), längs Apollovägen, och ta er till info-skylten för Tollare naturreservat (ungefär där Apollovägen gör en kraftig sväng). Läs skylten ordentligt. Svara på den här frågan för att få fler instruktioner: Vilka två djur avbildas på skylten?

IMG_20170515_180727988På skylten syns kattuggla (som gillar att bo i gamla ekar) och svarthakedopping (som intressant nog gillar att häcka i fisklösa färskvattensjöar, såsom Tollare träsk. Instruktionerna därefter var som följer:

Hej Kaessler. Följ eljusspåret västerut. Målet är att komma till hundrastgården. Tips: om vi vill grilla korv eller marshmallows när ni kommer fram så behöver ni ved… I naturreservat är det okej att plocka grenar från marken om det är för en mindre brasa, typ liten mysbrasa. Hör av er när ni är framme vid hundrastgården.

En stund senare var de framme och fick följande information via mobilen:

Hej Kaessler. För att grilla behöver ni grillpinnar. Hitta lämpliga på marken i skogen. (Ps. Vi har också lite varmkorv.) Fortsätt till gräsmattan söder om Johannes Petri skola. Meddela oss, via mobil, hur många kid-statyer som finns i nordvästra hörnet av gräsmattan. Invänta sedan vidare instruktioner.

IMG_20170517_200946256_HDRDet fanns tre getter, varav ett kid, gestaltade i form av statyer och nästa steg för Kaessler blev detta:

Hej Kaessler. Inte långt från getterna finns ett par bord. Under ett av borden finns knoprep. Knyt ihop två​ knoprep med råbandsknop, gör en pålstek i ena änden och fäst andra änden i slanan med ett dubbelt halvslag. Ni har nu något som liknar ett fiskespö med en ögla istället för en krok. Leta därefter upp ledare.

Till slut kom därmed patrull Kaessler fram till ledarna som stod och väntade på andra sidan av en liten bäck. Dags att fiska upp hinken med ”fiskespöet”. Hinken innehöll marschmallows och grillkorv, så nu var det bara att fortsätta till Nacka-Boo scoutkår, som tillhör Nykteriströrelsens scoutförbund, där vi fixade en liten brasa vid deras eldstad nere vid vattnet. De hade själva ingen verksamhet den här kvällen, så vi var i det närmaste ensamma vid strandkanten.