Inför tonåringarnas termin

Det är inte bara scouterna som har kul tillsammans…

Här kommer lite information exklusivt till de som är med i Kaessler och de som blir tonårsscouter i höst 🙂

5 september:

Den 5 september börjar terminen. Första kvällen kommer vi lära känna varandra och vi kommer planera vad vi ska göra under hösten. Ledarna har några förslag men det är scouterna som bestämmer.

Vanligtvis träffas tonåringarna varannan onsdag men just den terminen är första kvällen undantaget som bekräftar regeln. Andra kvällen är nämligen redan veckan efter, den 12 september.

12 september:

Den 12 september kommer vi måla våra kläder rosa. Rosa är tonåringarnas färg hos oss och vi tycker det är extra kul att vara rosa på läger, hajker, Kämpalekar och så vidare. Därför ska vi ha en pysselkväll den 12:e då vi tar med oss kläder, exempelvis tröjor och byxor, som vi skriver våra namn på, eller kanske trycker scout-loggan på, eller kanske skriver Kaessler på. Så länge det blir rosa så är det fritt fram 🙂

Som ni säkert sett på bilder från läger och Tunnelbanejakten så tycker vi det är extra kul med rosa snickarbyxor som vi skriver våra namn på. Att köpa ett par snickarbyxor är förstås frivilligt och till skillnad från skjortor så är detta inget som görs genom kåren. Rosa snickarbyxor finns från ett par märken men Blue Wear på Jula brukar vara billigast med god marginal.

https://www.jula.se/catalog/klader-och-skydd/damklader/arbetsklader/byxor/arbetsbyxa-dam-902470/

https://www.clasohlson.com/se/Arbetsbyxa-med-stretch-dam,-rosa/Pr401075034

https://www.ullaredlantman.se/arbetsklader-dam/arbetsbyxa-hantverksbyxa-dam-rosa.html