Inför serveringen på lördag

Tonåringarna ska grilla korv och servera hembakat fikabröd på Kilsvikens båtklubb lördagen den 6 oktober. Försäljningen brukar ge ett trevligt tillskott i kassan. En extra bonus för de som är nya i Kaessler är att de som hjälper till får sin Rosa Solstol som tack för hjälpen när de hjälper till med korvgrillningen.

Arbetsuppgifter

Baka:

  • Josefin: 35 kanel- eller kardemummabullar.
  • Unni: 35 kanel- eller kardemummabullar.
  • Paulina: 30 skivor bröd (gärna fullkorn).
  • Rebecka: 30 skivor bröd (gärna fullkorn).

Bröd lämnas till någon som kommer vara på plats på lördag. Kontakta Mikael om detta inte är möjligt så försöker vi lösa detta.

Vi vill passa på att poängtera vikten av att faktiskt baka bröd och bullar — vi kan inte servera Findus frysta kanelbullar när vi sagt att vi kommer servera hembakat.

På plats:

  • Ellen
  • Linni
  • Linnea
  • Wimmo
  • Mikael
  • ev. Rebecka

Tid

Vi samlas vid båtklubben kl. 9:00 den 6 okt. Det är bra om i alla fall några är på plats redan 9:00 så att vi kan börja bre mackor och koka kaffe.

Serveringen slutar framåt 13-tiden.

Alla behöver inte vara med 9:00-13:00 men hör av er innan lördag om ni inte kan vara med hela tiden.

Plats

Båtklubben ligger ungefär vid Djurgårdsvägen 11, mitt emellan Smedsudden och Gammeludden i Lännersta. Närmaste busshållplats är Ångbåtsvägen, men det är en bit att gå från hållplatsen till båtklubben.

Karta: http://kartor.eniro.se/m/kkNyl.

Vad vi ska tänka på

Erfarenheter från i tidigare år:

  • Förbered grillningen i god tid. Det tar tid att få till glöd.
  • Börja direkt med att bre mackor och koka kaffe.
  • Det ska alltid finnas någon vid grillen/serveringsbordet.
  • Städa så mycket som möjligt, så snart som möjligt, för att det ska gå snabbt att plocka ihop på slutet.
  • Tänd grillen en bit från maten (mackor och bullar) så att det inte kommer aska på det som ska ätas.
  • Ha alltid korv på grillen. Det är bättre att ett par blir vidbrända än att gästerna får vänta.
  • Mackor går i praktiken bara åt fram till att vi börjar grilla korv.