Hösten för de under 13

Scout täljerProgrammet

http://www.nackasmu.se/kalender hittar ni hela höstprogrammet men vi vill berätta lite extra om de två första träffarna…

1 sept: terminsstart

Vi är i Björknäskyrkan kl. 18.30-20.00 (som vanligt).

Både nya och gamla scouter är välkomna. Vi börjar mjukt med lite lekar och prat om vad terminen kommer att innehålla.

9 sept: annan plats, annat klädsel

Den 9 september ska vi vara vid Glasbrukssjön och bada. Med kläder på.

Det är samling kl. 18.30 nere vid bryggan vid Glasbrukssjön.

Om man inte kan/hinner ta sig dit till 18.30 så vill vi att man berättar det i förväg. Vi kommer då att se till så att man kan få skjuts från Björknäskyrkan, men då måste man vara vid kyrkan redan 18.15.

Alla scouter måste ha med följande:

  • Ombyteskläder. Om man vill så får man gärna pröva att bada även med skor/sandaler/strumpor.
  • Badlakan.

Framåt slutet av kvällen kommer vi tända en eld så att man kan värma sig.

Ny termin och nya grupper. Nya scouter?

Som vi berättade i våras så kommer hösten innebär vissa förändringar av patrullerna eftersom en ganska stor andel av scouterna övergår från ”måndagsgruppen” (<13 år) till ”onsdagsgruppen” (tonår). Måndagsgruppen kommer därför att bli något mindre än i våras, och det gör varje scouts närvaro än mer betydelsefull.

För att kunna göra ännu roligare scoutgrejer så vill vi gärna få fler scouter. Tipsa gärna era bekanta om vår verksamhet. Vi vill att scouterna ska vara ett kul alternativ/komplement till sport och datorspel.

Tider och sånt

Eftersom vi bara träffas i 1½ timme så är det viktig för oss att kunna utnyttja tiden fullt ut. Tidigare år har vi ofta väntat på scouter som kommit 5-10 minuter sent men i höst tycker vi inte att vi har tid med det längre. Kommer man inte i tid så missar man början på kvällen helt enkelt. För att locka fler att komma i tid så kommer vi inleda varje träff med att öva på rop, och rop är kul att kunna på läger och hajker 🙂

Avgifter

Medlemsavgiften är 400 kr/skolår.

Extra kostnader vid sidan av medlemsavgiften: scouttröja/scoutskjorta (om man inte redan har en) och hajkavgift (för de som deltar). Det är oklart om inträdet till simhallsbesöket i slutet av terminen kan täckas av den vanliga medlemsavgiften.