Familjedag/SMU-högtid lördagen den 17 mars

Den här terminen tänkte vi arrangera den traditionella SMU-högtiden på ett lite annorlunda sätt. Vanligtvis är det ju en blandning mellan scoutceremoni och gudstjänst men den här gången tänkte vi pröva ett lite annorlunda koncept — mer natur, mindre kyrksal. Under SMU-högtiden kommer vi att hälsa nya scouter välkomna genom att dela ut tröjor, skjortor och sjalar. För att göra dagen ännu lite trevligare så kommer vi även att grilla hamburgare, och förhoppningsvis njuta av lite härlig vårsol.

Alla är välkomna — familj, vänner, avlägsna släktningar, grannar etc.

När?
LÖRDAG 17 mars kl. 11-14 (inte 10-15 som det tidigare stod i kalendern)

Var?
Klockan 11 samlas vi bakom Ektorp skola (inte Skuru skola). Därefter promenerar vi på naturstigen ner till Nyckelviken.

Åker man buss är det enklast att åka till Ektorp centrum och sedan gå ett par hundra meter ”uppåt” längs Ektorpsvägen (förbi Nacka sjukhus) och sedan ta till vänster i korsningen Ektorpsvägen/Edinsvägen.

Åker man bil föreslås istället parkeringen bakom Ektorp skola. Även här gäller att man tar till vänster i korsningen Ektorpsvägen/Edinsvägen men sedan måste man ”åka runt kvarteret” genom att ta till vänster in på Tallmovägen, till höger in på Korsvägen och slutligen höger in på Skogsstigen. Se karta här nedan.

Här ligger Ektorp skola:
[map address=”Ektorp skola, Skogsstigen 40, 131 42 Nacka, SWEDEN” marker=”yes” z=”15″ w=”500″ h=”500″]

Mat?
Ja, vi kommer att servera hamburgare. Meddela gärna i förväg ungefär hur många som kommer från er familj så att vi köper in lagom med mat. Säg också gärna till om ni är vegetarianer eller har någon matallergi.

Eftersom hamburgare inte är gratis så skulle vi uppskatta ett litet matbidrag på, säg, 20 kr per person.

Solbrillor eller sydväst?
Efter ett par dagar av osäkra väderprognoser så har nu både YR och SMHI kommit till samma slutsats: Mulet, varken sol eller regn. I brist på sol så kan vi i alla fall glädjas åt det trevliga sällskapet, och värmestugan.