En halv femkamp

Spelar memory I måndags hade vi patrullkväll. Planen var att, beroende på mängden scouter, köra en femkamp för att visa upp hur duktiga vi är på samarbete. Planen fungerade ganska bra, men vi hann inte med hela femkampen. Var det bra eller dåligt? Vi ledare tyckte i alla fall att det var bättre att alla fick pröva på än att stressa igenom programmet. Så vad hann vi med?

Vi började med ett specialmemory som vi gjort själva. Istället för att leda identiska par så ska man leta snarlika bilder, relaterade bilder. Ett memory-kort med en tallkott ska paras ihop med tallen, sverigekartan med sverigeflaggan, Buzz med Woody osv. Det här gör övningen en smula svårare, men kanske även lite roligare eftersom det blir mer utmanade. Det är förhoppningen i alla fall.

Knyter öglorSjälva femkampen bestod av följande grenar:

  • Lagskidor
  • Stövelkastning
  • Knopstafett
  • Dragkamp
  • Krama ballonger

Vi hann bara med de första tre grenarna, men vi kan säkert ta det andra nästa gång (eller kanske på avslutningen?). De första två grenarna körde vi utomhus men det var mörkt och regnigt så humöret var inte på topp bland de tävlande.

Knopstafetten drog ut på tiden eftersom en del scouter behövde lite övning innan de ville börja tävla och de äldre scouterna vill öva på fler knopar än vad som behövdes till själva stafetten. Och allt det där är ju bara bra – man kan aldrig öva för mycket.