24-timmarshajk för tonåringarna

Den 25-26 oktober är det dags för vår första 24-timmarshajk.

Vad är en 24-timmarshajk? Jo, det är helt enkelt en (vandrings)hajk där målet är att vara vaken i 24 timmar. Räkna med att behöva gå en hel del, räkna med att det är kallt ute, räkna med att bli trött, räkna med god mat, räkna med att det blir minnesvärt!

Hur? Vilka?

Vi kommer att vandra längs vandringsleder som utgår från Hellasgården.

Alla tonåringar är välkomna.

Mat?

Ja, mat kommer att finnas 🙂

Var? När?

Vi samlas lördag 25 oktober kl. 10 och vid Hellasgården (vid den stora kartan vid parkeringsplatsen).

Motionsspår nära SolsidanHajken pågår därefter i 24 timmar och på grund av vintertidsomställningen innebär detta att vi slutar kl. 9 på söndagen.

Hajken slutar (om allt går som planerat) i närheten av Solsidan i Saltsjöbaden. Närmare bestämt vid eldplatsen på kartan till höger. Närmsta tågstation är Erstaviksbadet.

Om man inte orkar, kommer man kunna ge upp innan de 24 timmarna är slut? Vi hoppas förstås inte att detta inträffar, men man vet ju aldrig… Vi är medvetna om risken och får hantera den situationen, om den uppstår, lite olika beroende på var vi befinner oss geografiskt. Vi kanske gör en lite längre paus, vi kanske går tillbaka till senaste bilvägen vi passerade, vi kanske bygger en bår 🙂

Sen start

På grund av högskoleprov och oflexibla arbetstider så har tre deltagare redan nu talat om att de bara kan vara med om de får ansluta lite senare, och det får de förstås.

De som talat om att de kommer senare möter resten av gruppen vid informationstavlan till höger på kartan nedan:

Karta över Hellasgården i närheten av Bagarmossen

Närmaste tunnelbanestation är Kärrtorp eller Bagarmossen.

Packning

Eftersom vi inte kommer att sova så behöver man varken sovsäck eller liggunderlag. Å andra sidan kommer vi göra av med mer energi än vanligt eftersom vi är ute och går när man vanligtvis ligger och sover.

Förslag på packlista:

  • Kläder efter väder.
    • Det kommer sannolikt att duggregna på lördagsförmiddagen (resten av helgen verkar det vara uppehåll). Med andra ord behöver man vattentät jacka, byxor och skor/kängor.
    • Varma kläder (mössa, vantar och underställ). Temperaturen kommer vara 5-10 grader under detta dygn och vi är ute hela tiden.
  • Bra skor, som är ingångna. Vi kommer som sagt att gå en hel del och gympaskor är inte att rekommendera (de är dessutom dåliga ur regnsynpunkt). Har man inga vandringskängor kan vinterkängor vara ett vettigt alternativ. Vill man ha stövlar så måste de sitta på ordentligt så att man får skoskav.
  • 4 par strumpor. Ha alltid dubbla strumpor på dig för att minska risken för skoskav (man fryser också mindre). Man behöver också ha en uppsättning att byta med om/när den första omgången blir fuktiga. Alltså, totalt 4 par strumpor.
  • Ryggsäck för personlig packning och ett par kilo gemensam packning (ex. ved, mjölk, vatten, bananer, pasta, spritkök). Den gemensamma packningen ligger i kassar med bärhandtag men står man i valet mellan en stor och en liten ryggsäck så är den stora att rekommendera. Med tanke på att det är risk för duggregn så är det smart att ha regnskydd på ryggsäcken (ekonomiska scouter använder med fördel en sopsäck).
  • Bestick och vattenflaska.
  • Ficklampa med extra batterier (eller två ficklampor). Batterierna tar slut snabbare när det är kallt ute.

Telefonnummer

Följande ledare är med under hajken:

  • Mikael Svensson, 0733-21 41 38, är med hela hajken.
  • Ylva Nordmark, 0736-16 35 40, är med fram till lördag kväll.
  • Anna Steen, 0706-21 22 24, är med från lördag kväll.

Administrativt tjafs

Kostnaden är ännu inte bestämd men räkna med 150-200 kr för att det ska täcka mat- och materialkostnader.

Anmälan sker genom att man skickar ett brev till info@nackasmu.se.